Biobrændstof har alvorlige konsekvenser

Verdens produktion af biobrændstof er skyld i 75 procent af prisstigningen på basale fødevarer

Rapport fra verdensbanken er i direkte modstrid med udtalelser fra den danske EU-kommisær Marianne Fischer Boel, som hårdnakket har påstået at fødevarer stigningen og produktionen af biobrændstof ikke er skyld i prisstigningerne, udover nogle få procent. Følgerne af den manglende vilje til at gribe ind overfor produktionen af biobrændstof har haft alvorlig konsekvenser for verdens fattigste. Fødevarer fra mere 100.000 hektar Dansk landbrugsjord hældes i bilerne – så Danmark står også med et meget stort ansvar overfor verdens fattigste, og den sult de oplever.

Artikel i Ingenøren: Verdens banken skære igennem

TV2 nyhederne den 19 april: Naturen pløjes op

Artikel fra Naturbeskyttelse: Landbrugsindustrien er gået langt over stregen