Naturvandring med EU – debat

Søndag den 1. juni 2008 kl. 13.00 til 15.30

Naturbeskyttelse og landbrugspolitik er områder hvor der besluttes i EU. Vi ser på hvad det betyder tæt på og spørger politikerne hvordan vi kan påvirke de beslutninger der træffes i EU.

Mød Peder Størup, Elisabeth Arnold og Hanne Dahl.

Åge Ebbesen fra Silkeborg kommunes miljøafdeling fortæller om naturgenopretning i ådalen.

Vi mødes centralt i Linådalen hos naturfotograf Peder Størup, Skellerupvej 57, Skellerup, 8600 Silkeborg. Herfra går vi ned til Linåen og får fortalt om ådalen og dyre- og plantelivet i den, bl.a. om orkideer, odderen og isfuglen. Herfra går vi op til de tidligere brakmarker og ser de konsekvenser, det har haft, at EU har gjort brakken frivillig og hører om det liv, der var på markerne for få måneder siden. På vejen derop ser vi på de naturgenopretnings projekter Silkeborg kommune har lavet, og hvorfor det er vigtigt at beskytte og hjælpe vores natur på ret køl igen.

Tilbage på gården sætter vi os i haven ned mod ådalen, under det store gamle bøgetræ. Her vil den radikale Elisabeth Arnold og JuniBevægelsens Hanne Dahl lægge op til debat om, hvad der besluttes i EU og hvordan vi som borgere kan påvirke disse beslutninger. Hvis vejret kræver det, rykker vi indendørs.

Det er gratis at deltage. Kaffe m.v. kan købes.

Arrangører: Oplysningsforbundet DEO i samarbejde med Peder Størup og Danmarks Naturfredningsforening Silkeborg.

Finn Ellegaard Demokrati i Europa
Oplysningsforbundet DEO

www.deo.dk
Nordkystvejen 2 F
8961 Allingåbro
Tlf. 70 26 36 66
info@deo.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code