Reaktioner på naturtabet

Kilde Altinget.dk

Rasmus Ejernæs, DMU: “Det er bedre end frygtet, men ethvert tab er jo en fiasko, når man har lavet en lov for at beskytte naturen,” siger seniorforsker på DMU Rasmus Ejrnæs, der har været med til at lave undersøgelsen. Han understreger, at der er store regionale forskelle på, hvor meget natur der er forsvundet.

Miljøminister Karen Ellemann: “Der er brug for en saltvandsindsprøjtning, så vi så hurtigt som muligt kan få en opdateret viden om, hvor naturen helt præcis findes i Danmark. Det er et problem, som jeg arbejder intenst på at få løst netop nu,” siger ministeren i en kommentar.

Kommunernes Landsforening: DMU-undersøgelsen bekræfter KL i, at der er brug for en nyregistrering for at råde bod på fortidens mangler. “Men det kræver, at nogle tager action,” siger Troels Garde Rasmussen, chefkonsulent i KL. Han oplyser, at KL er i dialog med Miljøministeriet om et servicetjek af §3-naturen.

Landbrug & Fødevarer: “Resultaterne viser med al tydelighed, at der er brug for det,” siger direktør for afdelingen for Miljø & Energi, Niels Peter Nørring. Han understreger, at en opdatering ikke kan stå alene.

Danmarks naturfredningsforening: “Samlet set må vi sige, at tallene er en direkte alarmerende bekræftelse af den mistanke, som vi har givet udtryk for i årevis. Nu må vi forvente, at miljøministeren sætter ind,” siger foreningens direktør, René la Cour Sell, i en pressemeddelelse. Han opfordrer ministeren til sikre, at kommunernes registeringer fremover skal foretages med faste tidsintervaller.

Socialdemokraterne, Mette Gjerskov: “Det her er benhårde facts, som ministeren ikke kan løbe fra,” siger hun og kræver ministeren i samråd om sagen. Inden det skal finde sted, håber miljøminister Karen Ellemann (V) at have sat initiativer i gang.

Naturbeskyttelse.dk: “Rapporten giver os ikke viden om de seneste 30 måneders tab af natur. Det er alvorligt, for det er i den periode, at brakken er blevet pløjet op, og jordpriserne har nået toppen. Det betyder, at presset på naturen har været stort. DMU’s undersøgelse er en indikator på, at noget er helt galt, men man kan frygte, at det står endnu værre til,” siger Størup og understreger, at man heller ikke ved, hvor meget af den natur, som aldrig er blevet registreret, der nu er ødelagt.

Hele artiklen kan læses på Altinget.dk: Krav om om ny registrering af §3-natur