Statsministerens åbningstale 2021 – Danmarkshistorie!

I femte linje taler Danmarks statsminister om naturen, og det er helt sikkert Danmarkshistorie, og måske endda verdenshistorie, at et regeringsoverhoved så tidligt i en væsentlig tale taler om en fremtid med en rig og mangfoldig natur.

“Forestil jer også, at turen i elbilen går gennem et landskab med mere natur, dyreliv og planteliv.

Sortspætter. Vilde orkideer og forglemmigej. Højmoser og heder. Det kribler og krabler og blomstrer og gror”

Det fortjener ros, for det forpligter til handling, og det ved statsministeren selvfølgelig godt. Så når det meldes så klart ud, så må det forventes, at regeringen også er klar til at investere massivt i genopretning af eksisterende levesteder, udtagning af landbrugsjord og stop for skovhugst. Det ligger op til, at der kommer en plan med klare mål og finansiering frem mod 2030, der blive næste FN mål for, hvornår tabet af biodiversitet skal være stoppet.

Se og læs åbningstalen her: Statsministerens åbningstale af folketinget 2021