Hvorfor er store dyr så vigtige i naturen?

De store dyr betegnes som nøglearter – en nøgleart kan også være egetræet eller plankton, altså arter, der har stor positiv betydning for mange andre arter.
 
Den lille rødhals er eksempel på en art, der har glæde af de store dyr, hvor hesten skraber sneen væk, hvorefter rødhalsen har lettere adgang til føde. I en hård vinter kan det være afgørende for dens overlevelse.

 
Når det kommer til den vilde natur og de truede arters overlevelse, så har 2024 naturpolitisk været et ekstremt skuffende år. Det kunne være blevet så godt, men Socialdemokraterne har valgt magten frem for naturen, og alt det, de lovede og signalerede før valget, er gemt og glemt.
 
Vi er umulige optimister, så må 2024 bliver året, hvor hesten og andre store dyr for alvor får lov til at vende tilbage til vores natur – ikke kun for deres egen skyld, men også for de tusindvis af andre arter, der mangler deres tilstedeværelse for at kunne trives.
 
I ønskes alle et rigtigt Godt Nytår – tusind tak for støtte til kampen for mere og vildere natur.
 
Vi fortsætter i 2024.