Nedtur for braknatur fortsætter

Skrevet af Peder Størup

Resterne af den braklagte natur kan med fødevarerminister Eva kjær Hansen billigelse sprøjtes og gødes fra 15 Juli. Regeringens manglende vilje til at redde disse naturarealer må betragtes med største alvor.

Brakmark placeret på §3 beskyttet strandeng, der blevt søgt om braklægningsstøtte til arealet i 2007. Hvor mange lignende arealer står overfor ødelæggelse i de kommende måneder minister ?

Ødelæggelse af de sidste brakmarker kan kun opfattes som profitjagt i landbrugsindustrien. Skal de sidste bidder af den danske natur reddes, kræver det, at landbrugsstøtten flyttes over til naturbeskyttelse. Derudover bør straffen for at ødelægge natur sættes kraftigt i vejret – de brodne kar i landbrugsindustrien har ingen respekt overfor loven, derfor er i hundredevis at naturområder blevet ødelagt dette forår.

Braklagte og udyrkede arealer kan som sagt sprøjtes og gødes efter 15. juli, hvis det sker som led i forberedelse af en afgrøde på arealet i det følgende høstår. Plantedækket på braklagte og udyrkede arealer kan også anvendes til foder i form af slæt eller afgræsning hele resten af året, dvs. også i juli og august. Slæt fra braklagte og udyrkede arealer kan anvendes til tørret foder under denne støtteordning. En udvikling, som med dyb beklagelse er taget til efterretning af naturbeskyttelse.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code