Naturens ødelæggelse – Eva Kjer Hansens ansvar

Skrevet af Peder Størup

Jeg bemærkede dit svar til Dan Jørgensen (S) 25/10 i JP. Gid det var så vel, at der ingen miljøskandale har fundet sted – men desværre tager du grueligt fejl Eva Kjer Hansen. Vi står midt i de største naturødelæggelser i årtier.

Det har længe undret mig, at du gang på gang, fuldstændig bagatelliserer de ødelæggelser, både nationale og internationale experter utvetydigt har påpeget, at den nuværende landbrugsdrift har ansvaret for. Jeg tror faktisk godt, at du ved hvad der foregår, men din interesse er bare en anden end min. Min interesse er at beskytte naturen, din interesse er at beskytte landbruget. Derfor står det også klart for mig, at din bemærkelsesværdige modstand mod at få stoppet ødelæggelserne og undersøgt konsekvenserne af den førte landbrugspolitik, skyldes, at du personligt har et ansvar. Ansvaret ligger i, at du kender til natur- ødelæggelsernes omfang og intet har gjort for at få dem stoppet. Derfor afviser du konsekvent alle udsagn, der peger i den retning. Har man viden uden at gribe ind, har man et meget stort ansvar. Nu vil du selvfølgelig sige, at jeg tager fejl og henvise til miljømilliard, grøn vækst og andet veltilrettelagt miljøspin. Men nu ligger det ikke til mig at komme med påstande, der ikke kan dokumenteres. Derfor vil jeg anbefale dig at se nærmere på denne side. Hvis den ikke kan overbevise dig om, at det er tid til at skifte kurs, kan den måske få andre i regeringen til at indse, at der skal gribes ind nu.

Et af mange eksempler på natur ødelæggelser i Danmark  sc3b8dalens-endeligt-2008-1