Gyllespredning i skoven

Skrevet af  Peder Størup Kilde Ritzau.

Overudnyttelsen af den danske natur fortsætter, med uformindsket styrke.

Senest har Miljøministeriet  åbnet op for gyllespredning i 10 % af vores fredskove, efter ønske fra Dansk Skovdyrkerforening. Vores natur er i forvejen voldsomt belastet af de mange millioner tons gylle der årligt spredes landet over, skal skovene nu også ligge areal til, vil naturens tilbagegang forværres.

“Det er intet mindre end en katastrofe for skovenes natur og biologiske mangfoldighed. Historien viser os meget åbenlyst, hvor svært det er at passe på naturen, siger Michael Stoltze, der nu i halvandet år har repræsenteret Danmarks Naturfredningsforening i Skovrådet, som rådgiver miljøministeren. I skovrådet konkluerede man 17. juni, at loven efter en liberalisering i 2004 ikke kan hindre energipil og gyllespredning i skovene skriver Ritzau

Biolog frygter gyllespredning i Skovene