Styr oversvømmelser med langsommere vandløb

Af Bent Lauge Madsen, kilde Aktuel Naturvidenskab

Vand har fyldt meget i år. I kældre, ved landbrugsmøder, i aviser og i TV, og ikke mindst på landmændenes marker ved vandløbene. Vel har det regnet meget. Og vel ligger de oversvømmede marker lavt, nogle af dem under havets overfl ade. Men det distraherer ikke landmænd og deres politikere. Synderen er, i landmandens øjne, den kommunale vandløbsforvaltning: De laver ikke ordentligt arbejde. De skal rydde vandløbet for planter og andet miljøpjat, som bremser vandet. Vandløbene skal gøres større, så vandet så hurtigt som muligt kan komme ud i havet. Landbruget vil have en ny vandløbslov som den var i gamle dage. Det er budskabet i mange aviser (f.eks. Jyllands-posten 25/8), i landbrugsblade (f.eks. Effektivt Landbrug 23/9) og fra Landboforeningerne. De budskaber er ganske langt fra den faglige virkelighed.

Download debatindlægget her:
Styr_oversvømmelserne

Andre artikler af forfatteren:
Når marken bliver våd

De våde enge