Ny forskning: Verdens padder er stærkt truet

Kilde Ritzau
Den Danske Professor Carsten Rahbek, fra Københavns Universitet har ledet et forskerhold med experter fra universiteter i Frankfurt og Madrid samt Yale University i USA. De har undersøgt hele 5527 paddearter over hele kloden, hvilket har afdækket at denne gruppe dyr er stærkt truet. Til Ritzau siger Carsten Rahbeck, »Vi vil i de næste årtier opleve en betydelig nedgang i alverdens padder. Vi er nået dertil, at padderne ikke har nogen steder at skjule sig og ingen steder at drage hen, fordi mennesket trænger ind overalt på deres levesteder med civilisationens bulldozer«, siger han.

Forskerholdet konkludere at klimaforandringer, tab af levesteder og en verdensomspændende svampesygdom  truer verdens padder, herunder Danmarks.

»Nu har vi tilvejebragt dokumentation, så er det op til os og politikerne at beskytte levestederne for disse særprægede dyr«, siger Carsten Rahbeck

Naturbeskyttelse.dk mener: Truslen er meget konkret også i Danmark, hvor landbrug, byggeri, veje, golfbaner m.v ofte rammer selv strengt beskytte arter hårdt. Hvis danske politikere ønsker at stoppe denne tilbagegang, så skal ord skiftes ud med handling. Som minimum bør naturbeskyttelsesloven styrkes, så arternes levesteder sikres.