Natsommerfuglen med de fire måner

Naturplakater

I anledning af at vi har fået fine billeder af dværgplaneten Pluto med de mange måner, er her et billede af en mere jordnær del af universitet: natsommerfuglen Selenia tetralunaria. Tetralunaria betyder “de fire måner”, og henviser til de fire måneformede tegninger på vingerne.
purpurbrun_månemåler
Da rumsonden blev sendt af sted mod Pluto, kendte man kun til den store måne Charon. Men siden da er flere dukket op, og i 2012 blev en femte føjet til rækken af måner. Det forventes, at rumsonden New Horizons ankomst vil gøre endnu flere mindre måner synlige. Purpurbrun månemåler, som er natsværmerens danske navn, må dog nøjes med sine fire halvmåner på vingerne.

Pluto
Pluto med dens største måne Charon. Læs mere om rumsonden New Horizons her: Se de utrolige billeder af bjergrig dværgplanet 4,8 milliarder km væk.

Naturplakat: på vores side med naturplakater kan du se den flotte plakat, med alle Danmarks dagsommerfugle. og Natsommerfugle