Vejledning til, hvordan man tjekker op på regeringens ændringer af Natura 2000 områderne
Overordnet går regeringens “justering” af de beskyttede Natura 2000 områder ud på at fjerne beskyttelsen fra private og flytte den over på offentligt ejede arealer. Ca. 29.900 hektar private tages ud, og 30.900 offentlige tages ind.
Man kan læse mere her: Justering af Natura 2000 områderne
Det betyder kort sagt, at de beskyttelser og restriktioner, der kunne være på de private, eks. urbanisering , skovhugst og landbrug ophører for Natura 2000 beskyttelsens vedkommende.
For de offentlige, så omfattes de af Natura 2000 beskyttelsen – det betyder dog ikke nødvendigvis, at noget ændrer sig. Bemærk, at en del af dem i forvejen er omfattet af vores nationale §3 beskyttelse. Man kan jo overveje, om vi på de nationale arealer ikke allerede burde tages maksimal hensyn til naturen. Det er Naturbeskyttelse.dk´s holdning, at en udpegning af offentligt ejede arealer som Natura 2000 er en gratis omgang, og det kan på ingen måde forsvare, at ca. 29.900 hektar private tages ud af beskyttelsen. Naturbeskyttelse er nød til at tage udgangspunkt i hvor arterne lever, og ikke om arealerne er private eller offentlige. De vilde arter kender ikke til ejerskab og matrikelskel, men er der hvor de altid har været, eller livsvilkårene er tilstede. Tidligere høringssvar kan læses her: Høringssvar
Vejledning
Naturbeskyttelse.dk har lavet en vejledning, der viser det væsentligste, man skal være opmærksom på, hvis man gerne vil se nærmere på ændringerne.
Der kan sendes et høringsvar ind til mfvm@mfvm.dk med angivelse af journalnummer: 2018-5670. De kan sendes frem til den 17. september 2018. (kort høringsfrist).
Direkte link til eksempelområdet her. Hjølund-kortmateriale.
Vejledningen herunder viser det væsentligste man skal være opmærksom på, hvis man gerne vil se nærmere på ændringerne. Der kan sendes et høringsvar ind her.