S og SF vil ikke vente på miljøministren

SF og Socialdemokraterne vil have sikret den Danske natur, og vil ikke vente på miljøministrens undersøgelser. Ødelæggelsen af dansk natur skal stoppes nu, siger Socialdemokrater og SF i folketinget. De to partier forlanger handling af regeringen nu, siger Socialdemokraternes naturordfører Flemming Møller Mortensen, til P4 Nordjylland.

– Ministeren må sikre, at loven overholdes, og at jordejerne får bøder, der kan mærkes, hvis der sker lovovertrædelser, siger han.

Socialdemokraterne og SF har den 4 januar, fremsat et beslutningsforslag om en skærpet naturbeskyttelse. Partierne vil bruge 28 millioner kroner på at ansætte 57 flere miljøfolk i kommuner og stat, der skal holde øje med naturen.

Beslutningsforeslagnene:

Socialdemokraterne: B 89 Foreslag til folketinget om forbedret naturbeskyttelse.

SF: B 90 Foreslag til folketingsbeslutning om forbedret naturbeskyttelse.

Debat Nordjyske: Natur-misrøgt i 8 år