Naturkød beskytter dig mod GMO-foder

Kilde Politikken

Femten millioner danske grise, fire millioner æglæggende høns og hovedparten af alt kødkvæg og malkekøer vokser i dag op på genmodificeret soja eller majs dyrket i udlandet. »I udgangspunktet kan man gå ud fra, at der er genmodificeret foder i alle foderblandinger til konventionelle slagtesvin og æglæggende høns«, siger chefkonsulent Bruno Sander fra landbrugsorganisationen Landbrug & Fødevarer.

Vi spiser gen-kød i stor stil – vi ved det bare ikke

Naturbeskyttelse.dk mener: Ønsker man ikke at købe kød opfedet på GMO-foder, ligger løsningen lige for. Køb økologisk eller fra de små gårdbutikker som sælger kød fra dyr på græs opfedet med eget foder. Udover at sikre sit helbred, biddrager de græssende dyr også til en sikre af vores vilde natur beskyttelse i Danmark. Det skal bemærkes at der er stor uenighed om risikoen ved at spise kød opfedet på GMO-foder.

Eksempel på kød fra græsningslaug, som findes over hele landet.

Kød fra den økologiske producent Hanegal