Ny jagtedderkoppeart fundet i Danmark

Jagtedderkoppen Arctosa lutetiana blev i sommers fotograferet i Nationalpark Mols Bjerge af Niels Sloth på Jernhatten på det sydøstlige Djursland. Og nu et halvt år efter har edderkopeksperten Lars Bruun slået fast, at det er jagtedderkoppen Arctosa lutetiana som aldrig tidligere er truffet i Danmark, men som findes spredt ned gennem Europa og i Skandinavien.

Jagtedderkoppen er en af de nye varmekrævende smådyr i Danmark som reagerer på, at klimaet er blevet varmere. museumsinspektør Morten D.D. Hansen mener dog at Jagtedderkoppen Arctosa lutetiana formentlig altid kunnet findes på de varme overdrevsskrænter ved Jernhatten, den er blot ikke blevet opdaget før da Arctosa lutetiana næsten  hele sit liv lever i en underjordisk hule. Kun når hannen vandrer rundt efter hunner, træffes den over jorden.