Hedensted kommune traf forkert afgørelse

Det har Natur- og Miljøklagenævnet afgjort, og dermed ophævet den afgørelse, som kommune i 2009 gav en landmand i Eriknauer lov til at sløjfe et 10.000 m2 moseareal og i stedet anlægge en mindre erstatnings-mose. Naturbeskyttelse.dk glæder sig over at afgørelsen slår fast af en lemfældig omgang med naturbeskyttelsesloven ikke tolereres af Natur- og Miljøklagenævnet. Afgørelsen er speciel vigtigt da den slår fast at man ikke bare kan flytte rundt på natur efter for godt befindende.

Kommunen blev i 2008 opmærksom på, at den pågældende mose ved ejendommen på Pebringsvej uden tilladelse var blevet fjernet i forbindelse med, at man lagde nogle markarealer sammen. Landmanden fik dog dispensation af Hedensted Kommune, hvis han lavede en mindre erstatningsmose, men nu har Natur- og Miljøklagenævnet så afgjort, at kommunens afgørelse ikke var lovlig.

Download kommunens afgørelse: Hedensted_lovliggørelse mose og Kort

Download Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse:  NKN_mose