For lidt plads presser 2.000 danske arter

Ingeniøren skriver: Det står sløjt til med Danmarks og resten af EU’s overholdelse af målene for biodiversitet. Flere arter er på vej ud, fordi marker, byer og veje fylder for meget, siger dansk forsker.

Skærmbillede 2015-03-05 kl. 13.43.31

Den spraglede sommerfugl hedepletvinge kunne engang opleves i det meste af Danmark. I dag findes den kun fire steder i Nordjylland.

Hedepletvinge er dog ikke et særtilfælde, hvis man ser på arter, der er presset i den danske natur. Den er blot én af omkring 2.000 arter, som er i fare for helt at forsvinde, hvis der ikke gøres noget drastisk for at passe på dem og deres levesteder.

Danmark havde ellers som mål, sammen med resten af verden, at bremse tabet af biodiversitet tilbage i 2010, men det lykkedes ikke. Derfor gav landene sig selv ti år ekstra at handle i. Fem af de ti år er nu gået, og Det Europæiske Miljøagentur konkluderer i en ny rapport, at EU’s medlemslande heller ikke når målet til 2020. Det samme gør sig dermed gældende for Danmark.Læs resten her: Forsker: For lidt plads i naturen presser 2.000 danske arter