Landmand dømt: Fyldte vandhul

“En landmand fra Bredebro ved Tønder er blevet idømt en bøde på 15.000 kroner for i strid med naturbeskyttelsesloven at have fyldt et vandhul, skriver Jydske Vestkysten”

Det er desværre uhyre sjældent, at det ender med en konsekvens, når landmænd ødelægger natur, og denne sag er kun en ud af tusindvis, som lige nu ligger i kommunerne og venter på sagsbehandling. Ikke kun naturen taber, men samfundet skal også bruge betydelige summer på håndhævelse.

Naturbeskyttelse.dk satte fokus på problemet i 2008.

Skærmbillede 2015-06-22 kl. 13.06.54
Billedet viser et område i Guldborgsund kommune. Det skal bemærkes, at alle de markerede vandhuller var registreret som beskyttede og kunne ses på historisk kort fra 1800 tallet og på luftbilleder frem til de blev fjernet. Der er ingen undskyldninger, for som lodsejer er man ikke i tvivl, når man fylder et vandhul op – det er ikke noget, man sådan lige kommer til ved et uheld.