Gravhøje ødelagt i Nordjylland

Kilde: Nordjyske og Peder Størup

Kulturarvsstyrelsen giver landmand graveforbud, fordi han har forgrebet sig på flere tusinde år gamle fortidsminder.

Nordjylland

Naturbeskyttelse.dk har set nærmere på ødelæggelserne og er dybt rystet over ødelæggelsernes omfang. Arkæologi og beskyttet natur er her buldozet ned i et lille vandhul beliggende 110 meter over havet.

Flade Bakker vest for Frederikshavn rummer en lang række gravhøje fra bronzealderen og stenalderen. Men ikke helt så mange som for 14 dage siden. Kaj Kragkær Larsen, Ledet, har ifølge Kulturarvsstyrelsen forgrebet sig på flere af de flere tusind år gamle fortidsminder i området. Kaj Larsen har på to jordstykker ved Faurholtvej fældet træer og planeret store arealer. Det er gået hårdt ud over en håndfuld gravhøje. Læs resten i Nordjyske: Landmand pløjer gravhøje væk og Gravhøje forsvundet.

Nyt 10 februar 2010: Kaj Kragkær Larsen nægter at betale for ødelæggelserne.

Kaj Kragkær Larsen er svineavler og tidligere folketingsmedlem. Han har været medlem af bestyrelsen for Danish Crown, samt  formand for bestyrelsen i Tulip International.

Udjævning-af-gravhøje-faurholt-ved-Frederikshavn-011

Naturbeskyttelse mener: Den manglende beskyttelse af små og større skove føre til, at dele af landbruget kaster sig over disse hidtil urørte naturarealer. Ikke kun naturen forsvinder men også gravhøje og med dem Danmarks historie. Ofte kan en bulldozer på få timer ødelægge hvad der har ligget urørt hen i tusindvis af år. Der er brug for at folketinget griber ind, og får stoppet disse meningsløse ødelæggelser.

44 diger fjernet i Horsens kommune